PROGRAMMA - Vrijdag - Demopiste hal 3

Parelli is geen discipline

Parelli is geen aparte discipline op zich, maar iets wat je meeneemt in alles wat je doet met paarden. Parelli focust op een goede relatie met je paard, het begrijpen van paardengedrag en het aanleren van de horsemanshipvaardigheden die je nodig hebt om écht goed te worden met paarden.

In deze demo zie je de essentie van Parelli Natural Horsemanship, waarbij we je meenemen op een reis die de basis legt voor een diepere connectie met je paard. Of je nu een dressuurruiter, springliefhebber of trailruiter bent, Parelli vormt het fundament dat elke discipline verrijkt.

Wat kun je verwachten:
- Demonstraties van de Parelli-technieken die de basis leggen voor effectieve communicatie
- Inzichten in de psychologie van paarden en hoe deze kennis je kan helpen bij elke discipline
- Voorbeelden van de integratie van Parelli Natural Horsemanship in verschillende disciplines, van dressuur tot western rijden
- Interactieve sessies waarin we de principes van Parelli toepassen op verschillende rijstijlen

Over Parelli Natural Horsemanship:
De term 'natural horsemanship' werd in 1981 bedacht door Pat Parelli. Parelli is een weldoordacht en compleet trainingsprogramma voor paardenliefhebbers. De filosofie en het bijhorend lesprogramma focust op de studie van paardengedrag en het verbeteren van je horsemanshipvaardigheden. Gebaseerd op het begrijpen van het natuurlijke gedrag van paarden, streeft Parelli ernaar een diepere band tussen mens en paard te creëren.

In deze demo laten we je zien hoe een goede, brede horsemanshipbasis ervoor zorgt dat je sneller vooruitgang boekt in eender welke gewenste specialisatie.Je ziet hier hoe Parelli als basis voor elke paardensportdiscipline kan gebruikt worden, bv. Reining door Amber de Tollenaere (B), Cutting door Joshua Burke (D), Working Equitation door Nina Gassner (D) en dressuur door Elisabeth Weiss (Lux).
 

Top