PROGRAMMA - Vrijdag - Demopiste hal 3

Showteam Honey&Beauty

Showteam Honey & Beauty laat zien dat minipaarden veel meer in hun mars hebben dan de meeste mensen denken! Zoals elk paard en mens hun eigen talenten en interesses heeft is dat bij Kay, Ingrid en hun pony's Honey en Beauty niet anders.

Zo is Kay niet alleen erkend instructeur van 'The International Horse Agility Club', zij en haar pony Honey hebben ook de titels Reserve wereldkampioen 2018, 2023 en Europees kampioen 2019 mogen ontvangen door hun deelnames aan de internationale wedstrijden. Bij Horse Agility is het de bedoeling dat de paardjes een parcours met verschillende obstakels succesvol doorlopen zonder spanning of verzet. Het parcours bevat zowel mentale als fysieke uitdagingen. Obstakels kunnen vaak op meerdere manieren uitgevoerd worden. Welke uitvoering de opdracht is, is afhankelijk van het niveau.

Ingrid en Beauty hun favoriete bezigheden zijn dan weer vrijheidsdressuur en het werken aan lange lijnen. Door Ingrid haar kennis van het paardenlichaam als Equine Bodyworker streeft ze er steeds naar deze dan ook op een fysiek correcte manier uit te voeren. Hun diepe connectie tijdens het samenwerken brengt een mooie rust aan het totaalplaatje.

Hun gezamenlijke kracht als team is dat zij werken met de trainingsmethode clickertraining. Hierbij maak je je pony door middel van een kort en krachtig geluid duidelijk dat hij/zij iets goed doet. Op deze manier kun je goed gedrag snel en makkelijk belonen en zal je pony op een positieve manier leren de gevraagde oefening uit te voeren. Dit geeft als resultaat dat je kan zien dat de pony's met veel plezier en enthousiasme aan het werk gaan.

Ze verzorgen op vrijdag en zondag een show met een hoge dosis schattigheid waarin ze een grote variatie aan disciplines laten zien die zij leuk vinden om uit te oefenen met hun mini's en om zo jou te inspireren om naast je paard aan de slag te gaan.


Top