PROGRAMMA - Vrijdag - Seminarieruimte hal 1

Hoe ontwikkel je een vertrouwensvol (sport)paard? - Parelli

Wil jij weten vanaf welke leeftijd je met jouw jong paard met grondwerk kan starten? Ben je benieuwd wat je juist beter wel of niet doet om van je sportpaard een vertrouwensvolle partner te maken? Kom dan zeker naar deze presentatie door Parelli-instructeur Mieke Lannoo.

We beginnen bij het begin: ideaal loopt een jong veulen met zijn moeder in een kudde met andere veulens en daarbij een niet-drachtige merrie, de zgn. “tante” zonder veulen. Het zijn deze “tantes” die opvoeden en de mama's die voeden. Bij het spenen blijft de lege merrie bij de kudde veulens en gaan de mama's geleidelijk aan weg, zodat het veulen en de merrie kunnen wennen aan het idee van zonder elkaar te zijn (een beetje zoals wij beginnen naar school te gaan). Het is logisch dat zonder ouder paard één van de jonge paarden boven aan de ladder komt te staan: deze word later moeilijk(er) te trainen en zal veel meer zijn eigen idee willen door duwen. Eén jong paard komt onderaan de ladder te staan. Deze zal ook moeilijk(er) te trainen zijn omdat hij weinig zelfvertrouwen zal hebben.

We laten je kennismaken met praktische oefeningen en technieken die gericht zijn op het ontwikkelen van wederzijds respect, communicatie en samenwerking. Of je nu een doorgewinterde ruiter bent of net begint, deze sessie biedt waardevolle inzichten voor iedereen die streeft naar een diepere connectie met zijn/haar paard.

Onderwerpen die aan bod komen:
- Basisprincipes van Parelli Natural Horsemanship
- Het begrijpen van het natuurlijke gedrag van paarden
- Bouwen aan vertrouwen door wederzijds respect
- Praktische oefeningen voor een harmonieuze communicatie
- Toepassing van Parelli principes in de sport

Over Parelli Natural Horsemanship:
De term 'natural horsemanship' werd in 1981 bedacht door Pat Parelli. Parelli focust op een goede relatie met je paard, het begrijpen van paardengedrag en het aanleren van de horsemanshipvaardigheden die je nodig hebt om écht goed te worden met paarden.

Dit seminarie is een unieke kans om inzicht te krijgen in de principes van Parelli . Via het Parelli programma leer je hoe je zélf je paard het best kan trainen, zowel op de grond als onder het zadel of voor de koets. Zo krijg je een paard dat kalm blijft in alle omstandigheden, graag met je meewerkt, gevoelig en licht is op de hulpen,… met als resultaat betere prestaties - wat die ook mogen zijn: in elke paardensportdiscipline, competitief of recreatief!

Top