PROGRAMMA - Zaterdag - Wedstrijdpiste hal 5

Extreme Cowboy Race - Ponygames


Extreme Cowboy Race, Ponygames, Duel Race en demo 🤠


Voor editie 2024 heeft EXCA of Western Europe een mooi programma Western Riding voor jullie in petto. 


Nog geen idee wat Extreme  cowboy Race is? 

Je leest het hier…😉


Onze Extreme Cowboy Race vindt plaats op zowel zaterdag 24 als zondag 25 Februari waarbij de ruiters telkens eenmaal een ‘run’ rijden in hun respectievelijke categorie.

Beide ‘runs’ tellen mee voor het totaal van de challenge dat weekend.

De uitdaging zal zijn om elke hindernis, in een opgelegd parcours, met hun paard te nemen en af te werken en dit zo vlot, foutloos, zonder aarzelen en werkwillig mogelijk.

Het zou geen race zijn moest het niet tegen tijd zijn, er zijn bonuspunten te verdienen voor combinaties die onder de 8 minuten kunnen blijven.

Hierbij moet de ruiter de hulpen (zit, benen, handen van de ruiter) bij het rijden zo goed mogelijk beheersen om deze technische opdracht tot een goed einde te brengen.


Op zaterdag 24 Februari zijn er ‘s avonds door ons ook Ponygames voorzien, dit zijn behendigheidsuitdagingen voor elke ruiter met zijn/haar paard waarbij snelheid wel een grote rol speelt en straftijd wordt uitgedeeld wanneer obstakels getikt of omver gereden worden.


Om het weekend helemaal spannend te maken zullen sommige ruiters het ook in een duel tegen elkaar opnemen tijdens de Duel Races op zondag (na de EXCA wedstrijd).

Dit is een opgelegd parcours met hindernissen zoals in de Extreme Cowboy Race, maar dan simultaan en met de tijd gemeten tot op hondersten van een seconde⏱️.


Voor onze EXCA wedstrijd nemen er ruiters deel in verschillende categorieën van beginners tot pro ruiters. Van het begin tot het einde zullen jullie zo steeds opnieuw geprikkeld worden om meer te zien van wat deze ruiter-paard combinaties allemaal kunnen bereiken.


Elke discipline vindt plaats onder kritisch oog van een Judge voor een objectieve beoordeling en rekening houdend met de deelnemende paardenrassen.

(Deze sport is toegankelijk voor elk ras)


Meer informatie kan je vinden volgende website van EXCA Of Western Europe: http://www.excaowe.com


Top