PROGRAMMA - Zondag - Seminarieruimte hal 1

Rechten, plichten en mogelijkheden voor de particuliere paardenhouder - DLV / Astrid Janssens

Zondag 25 februari | Rechten, plichten en mogelijkheden voor de particuliere paardenhouder

Wanneer je als particulier paarden wil houden, moet je met een aantal zaken rekening houden. Enerzijds heb je de bouwaspecten voor het bouwen van een stal, de aanleg van een piste enz. Daarnaast moet je ook rekening houden met de milieuaspecten en de mestbankaangifte.

Het aantal dieren dat je zal houden en de ligging van je percelen bepalen voor een groot deel je rechten en plichten. Binnen de particuliere paardenhouderij zijn je mogelijkheden een stuk beperkter t.o.v. een professionele paardenhouder. Dit neemt echter niet weg dat een kleinschalige of hobbymatige paardenhouderij kan uitgroeien tot een professionele paardenhouderij.

Wil je weten welke mogelijkheden je hebt als particuliere paardenhouder omtrent bv. een stal of weides? Moet je aan bepaalde landbouwadministratie voldoen bij het hobbymatig houden van paarden?

We vertellen je alvast meer tijdens het seminarie!

Jouw plekje reserveren? Dat kan door je hier in te schrijven. Je kan de dag zelf ook spontaan aansluiten, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Spreker: Astrid Janssens, adviseur bij studie- en adviesbureau DLV 

Iets ondernemen op het platteland, daar komen heel wat regels en plichten bij kijken. Door de strenge normen en ingewikkelde wetgeving is het niet altijd simpel om je droom te realiseren. Je goed voorbereiden en je project realistisch inschatten, is dus de boodschap! Met de nodige kennis en de juiste strategie zijn er wel degelijk mogelijkheden en die helpen wij je graag ontdekken. Met meer dan 25 jaar ervaring in het agrarisch gebied is DLV de ideale partner om jouw project te realiseren.

Meer info vind je op www.dlv.be of kom langs op onze stand (1633).

Top