PROGRAMMA - Zaterdag - Seminarieruimte hal 1

Wat zijn je mogelijkheden als semiprofessionele paardenhouder? - DLV / Paulien Tanghe

Zaterdag 24 februari | Wat zijn je mogelijkheden als semiprofessionele paardenhouder?

Een semiprofessionele paardenhouderij heeft een activiteit die naast de voltijdse job toch extra inspanningen vraagt. De verzorging van de paarden, het ontvangen van bezoekers of klanten in functie van de paarden, het uitbrengen van paarden op de keuring of op wedstrijden, …

In deze situatie heb je vaak nood aan extra accommodatie of extra begeleiding voor de administratie die zich opdringt. Echter is het niet altijd duidelijk of er wel degelijk sprake is van een volwaardige activiteit die bijgevolg ook als professioneel kan worden aanzien.

Kan je een vergunning krijgen voor een staluitbreiding of een buitenpiste? Hoe kan je een goed dossier opstellen om de groei van je professionele activiteiten geloofwaardig over te brengen? Wat zijn je groeimogelijkheden en vanaf wanneer ben je een professioneel paardenhouder? Aan de hand van vergelijkbare situaties en op basis van de regelgeving geven we jou tijdens dit seminarie een duidelijk overzicht van wat de mogelijkheden zijn. Ben je momenteel nog niet professioneel met paarden bezig, maar heb je wel die ambitie in de (verre) toekomst? We helpen je graag op weg!

Jouw plekje reserveren? Dat kan door je hier in te schrijven. Je kan de dag zelf ook spontaan aansluiten, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Spreker: Paulien Tanghe, adviseur bij studie- en adviesbureau DLV 

Iets ondernemen op het platteland, daar komen heel wat regels en plichten bij kijken. Door de strenge normen en ingewikkelde wetgeving is het niet altijd simpel om je droom te realiseren. Je goed voorbereiden en je project realistisch inschatten, is dus de boodschap! Met de nodige kennis en de juiste strategie zijn er wel degelijk mogelijkheden en die helpen wij je graag ontdekken. Met meer dan 25 jaar ervaring in het agrarisch gebied is DLV de ideale partner om jouw project te realiseren.

Meer info vind je op www.dlv.be of kom langs op onze stand (1633).

Top