PROGRAMMA - Vrijdag - Seminarieruimte hal 1

Professioneel paarden houden: welke mogelijkheden en verplichtingen komen daarbij kijken? - DLV / Carl De Braeckeleer

Vrijdag 23 februari | Professioneel paarden houden: welke mogelijkheden en verplichtingen komen daarbij kijken?

Er zijn professioneel gezien een aantal mogelijkheden om met paarden bezig te zijn zoals een manege, een pension, hippotherapie, een fokkerij enz. Voor al deze activiteiten heb je bepaalde vergunningen nodig. Daarnaast moet je pand voldoen aan verschillende voorwaarden.

Sta je voor strategische keuzes zoals uitbreiden of diversifiëren, landbouwer in hoofdberoep worden of toch eerder het bijberoep behouden? Wil je weten wanneer je een landbouwnummer nodig hebt of wil je tips voor het opmaken van jouw businessplan?

Tijdens dit seminarie lichten we toe vanaf wanneer je als professionele landbouwer extra verplichtingen hebt, maar ook welke extra mogelijkheden je hebt binnen de professionele paardenhouderij. Ben je momenteel nog niet professioneel met paarden bezig, maar heb je wel die ambitie in de (verre) toekomst? We helpen je graag op weg!

Jouw plekje reserveren? Dat kan door je hier in te schrijven. Je kan de dag zelf ook spontaan aansluiten, zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Spreker: Carl De Braeckeleer, bestuurder en adviseur bij studie- en adviesbureau DLV

Iets ondernemen op het platteland, daar komen heel wat regels en plichten bij kijken. Door de strenge normen en ingewikkelde wetgeving is het niet altijd simpel om je droom te realiseren. Je goed voorbereiden en je project realistisch inschatten, is dus de boodschap! Met de nodige kennis en de juiste strategie zijn er wel degelijk mogelijkheden en die helpen wij je graag ontdekken. Met meer dan 25 jaar ervaring in het agrarisch gebied is DLV de ideale partner om jouw project te realiseren.

Meer info vind je op www.dlv.be of kom langs op onze stand (1633).Top