PROGRAMMA - Zaterdag - Wedstrijdpiste hal 5

Ghent Masters Performance

Western op Flanders Horse Expo 2024 – Ghent Masters Performance wedstrijden

Voor editie 2024 hebben we een mooi programma Western Riding voor jullie klaarstaan. Op vrijdag en zaterdag 23-24 februari zal de ‘Ghent Masters’ Performance plaatsvinden op Flanders Horse Expo.

Benieuwd wat dit juist inhoud? Je leest het hieronder. ⬇️

'Western Riding' of de Amerikaanse rijkunst kent een 13-tal verschillende disciplines waaronder Reining, Barrel racing, Pole Bending, Cutting, Roping... maar ook de 'Performance'. Deze is zowat te vergelijken met de dressuur in de klassieke (Engelse) rijkunst.

De focus ligt daarbij op het perfect beheersen van de hulpen (zit, benen, handen van de ruiter) bij het rijden. De meest gekende disciplines binnen de Performance zijn:

  • Trail: een beetje zoals de Agility in de hondensport
  • Pleasure: het beheersen van rustige aangename gangen van het paard die een plezier zijn voor de ruiter
  • Showmanship: de kunst om het paard optimaal te 'showen' voor de jury
  • Ranch Riding: een opgelegd pattern/proef uitrijden op een manier dat een ideaal ranch paard dat doet - vlot, zonder aarzelen en werkwillig.

Voor de 'Ghent Masters' hebben wij de beste ruiters in deze disciplines uitgenodigd om het tegen elkaar op te nemen en zo het publiek een mooi schouwspel te bezorgen. Onder het alziend oog van een internationale 'judge' en dankzij de Amerikaanse paardenrassen – de 'American Quarter Horse' en 'American Paint Horse'.

Meer informatie kan je vinden via de website van ‘Pleasure Riding Association Belgium’: www.prab.be

Tot op Flanders Horse Expo 2024! 🐎🤠🏞️

Top