PROGRAMMA - Zaterdag - Democirkel hal 1

Teamwork makes the dreamwork: vetprep + hoefsmid - Parelli

Leer hoe je jouw paard optimaal kunt voorbereiden op ontmoetingen met de dierenarts en de bekapper of hoefsmid, en voorkom zo moeilijke situaties. Deze professionals zullen je dankbaar zijn voor een rustig en braaf paard, waardoor zij optimaal hun werk kunnen doen. Deze demo laat je zien hoe je met behulp van Parelli Natural Horsemanship jouw paard optimaal kan voorbereiden.

Wat kun je verwachten:
- Inzicht in Parelli-technieken voor “Vetprep”, waardoor het paard ontspannen blijft bij onderzoek en verzorging door de dierenarts
- Hoe je paard leren voetjes geven en zo een kalm en geduldig paard creëren voor de hoefsmid
- Praktische tips om je paard te helpen zich op zijn gemak te voelen bij de dierenarts en hoefsmid
- Hoe jouw rol als eigenaar het verschil kan maken in de ervaring van je paard met deze professionals

Over Parelli Natural Horsemanship:

De term 'natural horsemanship' werd in 1981 bedacht door Pat Parelli. Het Parelli programma is wereldwijd bekend om zijn succesvolle aanpak bij het trainen en communiceren met paarden. Gebaseerd op het begrijpen van het natuurlijke gedrag van paarden, streeft Parelli ernaar een diepere band tussen mens en paard te creëren.

Parelli-instructeur Mieke Lannoo geeft je in deze demo handige tips en oefeningen om je (jong en minder jong) paard optimaal voor te bereiden op stilstaan en meewerken bij je dierenarts en hoefsmid. Een must voor iedereen!

Top