30 - 31 OKTOBER
1 NOVEMBER 2021
FLANDERS EXPO GENT

PROGRAMMA - Zondag - Hoofdpiste hal 1

Paardensport Vlaanderen Club Battle

Tijdens de Club Battle, powered by Cavalor, neem je het als club op tegen andere aangesloten club tijdens een dressuurgedeelte en jumpingonderdeel. De 7 beste teams van elke selectiewedstrijd mogen naar de grote finale tijdens Flanders Horse Expo in Gent.

 

Een team bestaat uit 4 combinaties. Van elk team nemen twee ruiters/amazones het dressuurgedeelte voor zich, samen moeten zij een pas-de-deux op muziek (pas-de-deux en muziek naar keuze) rijden. De andere twee zullen samen het jumpingonderdeel (70cm en 90cm) in team afwerken. Er wordt een samengesteld jumpingparcours stijlrijden in estafettevorm verreden, waarbij de eerste ruiter het eerste deel van het parcours aflegt (70cm), wanneer hij/zij terug is. Kan de tweede ruiter starten met het tweede deel (90cm).

 

Minstens 2 van de 4 ruiters dienen een recreatieve vergunning te hebben. Deze ruiters zijn nog nooit gestart op een officiële wedstrijden, binnen geen enkele discipline. Deelnemers zijn minimum 12 jaar en in het bezit van een A-brevet. Deelnemen kan zowel met een paard als pony.

 

Inschrijvingen voor de Club Battle verlopen via de club.https://paardensport.vlaanderen/nl/recreatie/projecten-in-clubverband/club-battle-
Top