21 - 22 - 23 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO GENT

CSI** Startlijsten

PROGRAMMA - Vrijdag - Longeerring hal 1

Demonstratie Aleashop: Mieke Verdonck : De Concord Longe en Concord Leader in de praktijk

 De ConCord® Leader en Longe zijn bedacht en ontwikkeld door Mieke Verdonk. Zij heeft ruim 25 jaar ervaring met het trainen van paarden. Op Flanders Horse Expo demonstreert zij de werking en geeft zij antwoord op jullie vragen.


De ConCord Leader stimuleert het paard om ongedwongen in de juiste houding te bewegen. Deze unieke stapmethode is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen, fysiotherapeuten en osteopaten en heeft zich wetenschappelijk bewezen. De ConCord Leader werkt in op een vriendelijke manier zonder het paard vast te zetten. Dit brengt ontspanning en rust, waardoor paarden de juiste hoofd-, nek- en halshouding gaan aannemen. De ConCord Leader corrigeert bij africhting en training; herstelt na zware inspanning en ondersteunt tijdens revalidatie. Bij regelmatig gebruik helpt het bij de ontwikkeling van de bovenlijn en de verbetering van de stap. De spieren worden aangesproken, maar de belasting is minimaal en de hartslag blijft laag. Dit zorgt al na vier weken voor een zichtbare spieropbouw. De trainingsmethode is geschikt voor elk paard. Bovendien is het systeem gebruiksvriendelijk en veilig. Paarden worden meer rechtgericht en gaan onder het zadel makkelijker voorwaarts neerwaarts bewegen.
Het unieke van dit product is dat het paard op geen enkele wijze wordt geforceerd, maar dat de Leader het mogelijk maakt voor het paard om zonder enige vorm van dwang een juiste houding aan te nemen.
De ConCord Longe brengt op ongedwongen wijze het hoofd van het paard naar beneden; activeert de buikspieren en ontspant de hals en rug. Het systeem helpt paarden bij het opbouwen van conditie en spieren, zowel tijdens training als na een periode van revalidatie. De ConCord Longe werkt corrigerend voor paarden met een slechte rugbespiering of scheefheid en biedt een oplossing voor paarden met longeerproblemen. Tevens geschikt voor paarden die niet zadelmak zijn. Het systeem hoeft niet ingesteld te worden en is gebruiksvriendelijk en veilig.

Top