22 - 23 - 24 FEBRUARI 2019
FLANDERS EXPO GENT

CSI** Startlijsten

PROGRAMMA - Vrijdag - Wedstrijdpiste hal 3

Fieldlab Paard ism Ho(rse)Gent - High Tech monitoring van het sportpaard

Fieldlab Deurne en Ho(rse)Gent verzorgen drie interactieve demonstraties over de laatste nieuwe trainingshulpmiddelen binnen de paardensport :

Equimoves systeem door John Voskamp

In deze EquiMoves demo krijgt u een kijkje in de toekomst en ziet u op welke wijze de bewegingen van een paard geanalyseerd worden met behulp van bewegingssensoren. EquiMoves is ontstaan door de samenwerking van Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht (NL), Inertia Technology te Enschede (NL) en Rosmark te Wekerom (NL) en is een een bewegingsanalysesysteem dat niet alleen voor de diergeneeskunde een grote stap voorwaarts zal gaan betekenen. Aankoopkeuringen, kreupelheidsonderzoeken, maar ook allerlei toepassingen in de sport en de fokkerij komen in aanmerking. Het gaat om een objectieve, tot in detail precieze analyse van de bewegingen van paarden. EquiMoves kan meten wat het menselijk oog niet kan waarnemen. Met dit nieuwe bewegingsanalysesysteem breekt er voor (keurings)dierenartsen, sport- en stamboekorganisaties, verzekeringsmaatschappijen, ruiters en trainers een nieuw, mobiel tijdperk aan. Met behulp van acht sensoren en passende software kan onder praktijkomstandigheden betrouwbare, objectieve bewegingsanalyse op locatie, dus onder praktijkomstandigheden, uitgevoerd worden. Voor onderzoeksdoeleinden wordt de EquiMoves kit steeds meer gebruikt. We hebben in IJsland in alle gangen gemeten in samenwerking met SLU (Zweedse universiteit), NMBU (Noorse universiteit) en Holar University (IJsland) en Universiteit in Zurich. Op dit moment wordt er in Columbia gemeten aan de Paso Fino's.Hylofit Systeem door Cees van Beckhoven

Hylofit is een draagbaar systeem voor het monitoren van de hartslag van paard en ruiter tijdens een training. Door middel van de applicatie op smartphone, smartwatch of pc krijgt de ruiter of trainer tijdens een training real-time feedback over de hartslag van het paard en de ruiter. Daarnaast wordt ook info verzameld over de snelheid en de afgelegde afstand.
Na het rijden kan de trainingssessie geëvalueerd worden aan de hand van de parameters of door het beoordelen van een trainingsfilmpje. Op die manier wordt training geoptimaliseerd en kan het welzijn van het paard verbeterd worden.

Cees van Beckhoven is wetenschappelijk adviseur voor Hylofit, hij werkte in het verleden met het Nederlands olympisch team en tal van individuele atleten.

https://www.youtube.com/watch?v=Ozf7IqQ2Lto


Novel Pliance systeem door Linda Roost
Paard-ruiter interactie, het zadel als schakel.. door Linda Roost, Bedrijf PAERD.

 
In deze praktische interactieve demo ziet u welke krachten werken op de rug van het paard. Waarom is het zadel een belangrijk punt van aandacht als we onze paarden op een juiste manier willen trainen? Welke problemen kunnen ontstaan en hoe kunnen we deze voorkomen? Met behulp van het Novel Pliance® meetsysteem laat ik u real-time zien wat er gebeurt als we opstijgen, als we aan het rijden zijn en welke invloed de ruiter uitoefent op het paard.
 
Na het behalen van een MSc. diploma aan Essex University in 2010 startte mijn carriere als projectmanager bij het Fieldlab paardensport in Deurne (NL). Over 4 jaar tijd werkte ik met verschillende meetsystemen aan innovatie, kennisontwikkeling en bewustzijn van ruiters en trainers. Na sluiting van het Hippische Centrum NHB Deurne startte ik mijn eigen bedrijf gebaseerd op zadelmetingen genaamd "De Zadel Consulent". In 2018 breidde mijn dienstverlening uit en veranderde de naam van mijn bedrijf naar "PAERD, Professional in Applied Equestrian Research and Development". Op dit moment werk ik aan verschillende projecten rondom ontwikkeling en innovatieve producten voor de paardensector. Om de beste resultaten te kunnen behalen werk ik samen met wetenschappers en experts uit de beroepspraktijk.

Top